De beste gietijzeren wok

Een goede gietijzeren wokpan kan een leven lang meegaan. Dat maakt het de moeite waard om een doordachte keuze te maken wat betreft de aankoop. Omdat wij het belangrijk vinden dat mensen net zoveel plezier kunnen hebben van wokken als dat wij thuis hebben, willen we je graag helpen bij het kiezen van de beste gietijzeren wok.

Beste gietijzeren wok

Gietijzeren wok van BK Cuisson

De wok van gietijzer (ook wel gietijzeren wadjan genoemd) is een robuuste wokpan die voor veel verschillende gerechten te gebruiken is.

Gietijzer heeft een aantal voordelen ten opzichte van pannen met andere materialen. Ten eerste houdt het materiaal warmte goed vast. Dat komt zowel door het gietijzer, als door de dikke wanden van de pan. Daardoor is de wok niet alleen geschikt om in te roerbakken, maar ook voor stoofpotjes en frituren.

Ook is een gietijzeren wok zwaar, waardoor deze goed blijft staan op de kookbron. Dat is handig als je er bijvoorbeeld flink in wilt roeren tijdens het roerbakken. De pan schuift dan niet zomaar van het fornuis af!

Bij het kiezen van de beste gietijzeren wok is het belangrijk om rekening te houden met een aantal factoren: op welke kookbron is de wokpan te gebruiken, is het materiaal kwalitatief, mag de gietijzeren wok in de oven en de vaatwasser en is de wok te gebruiken voor de gerechten die je graag maakt?

Rekening houdend met al deze verschillende factoren én onze eigen ervaring, hebben wij de beste gietijzeren wok uitgekozen: de wadjan van het merk Sürel (hier bekijken).

Deze wokpan is wat ons betreft de beste keuze voor alle keukens, doordat de pan zo veelzijdig is. Deze gietijzeren wok is namelijk op veel verschillende kookbronnen te gebruiken: zowel gas als inductie, elektrisch, keramisch en halogeen. De wok mag zelfs in de oven en in de vaatwasser.
De pan heeft een geëmailleerde binnenkant die voldoet aan de hoogste voedingsnormen en hygiënenormen, en neemt geen geuren of smaken van het eten over.
Ten slotte heeft de wok een karakteristieke uitstraling doordat hij rood van kleur is. Daardoor is het een leuke blikvanger in de keuken.

Wat ons betreft dus een echte aanrader! Wokze!

Wil je meer uitleg over alle verschillende wokpannen, de materialen en waar je op kan letten bij het kopen van een wokpan? Bekijk dan onze koopwijzer voor het vinden van de beste wokpan.

  • Product
  • Foto’s
Weer een fijne gietijzeren wadjan is deze van het merk Sürel! De pan kan in de oven en vaatwasser en blijft lekker lang warm. Met iets meer dan 5 ...
Wokwijzer.nl
Logo