Op zoek naar een gietijzeren wok? Dit is onze aanrader (2019)

Een gietijzeren wok kan een leven lang meegaan. Dat maakt het de moeite waard om een goede keuze te maken bij aankoop van een gietijzeren wokpan. Omdat wij het belangrijk vinden dat mensen net zoveel plezier kunnen hebben van wokken als dat wij thuis hebben, willen we je graag helpen bij het kiezen van de juiste gietijzeren wok.

Beste gietijzeren wok

Gietijzeren wok van BK Cuisson

Een gietijzeren wok – ook wel gietijzeren wadjan genoemd – is een robuuste wokpan die voor veel verschillende gerechten te gebruiken is. De pan houdt warmte goed vast door het gietijzeren materiaal. Daardoor is de wok niet alleen geschikt om in te roerbakken, maar ook voor stoofpotjes en frituren.
Een gietijzeren wok is zwaar, waardoor deze goed blijft staan op de kookbron als je er bijvoorbeeld flink in wilt roeren tijdens het roerbakken (dit wordt weleens als een nadeel gezien bij de traditionele plaatstalen wokpannen, omdat deze juist licht van gewicht zijn).

Bij het kiezen van de beste gietijzeren wok is het belangrijk om rekening te houden met een aantal factoren: op welke kookbron is de wokpan te gebruiken, is het materiaal kwalitatief, mag de gietijzeren wok in de oven en de vaatwasser, en is de wok te gebruiken voor de gerechten die je graag maakt?
Rekening houdend met al deze verschillende factoren én onze eigen ervaring, hebben wij de beste gietijzeren wok uitgekozen: de gietijzeren wokpan van het merk BK Cuisson.
Deze wokpan is wat ons betreft de beste keuze voor alle keukens, doordat de pan zo veelzijdig is. Deze gietijzeren wok is namelijk op veel verschillende kookbronnen te gebruiken: zowel gas als inductie, elektrisch, keramisch en halogeen. De wokpan mag zelfs in de oven en in de vaatwasser.
De wokpan heeft een geëmailleerde binnenkant die voldoet aan de hoogste voedings- en hygiënenormen en neemt geen geuren of smaken van het eten over.
Ten slotte heeft de wok een karakteristieke uitstraling doordat hij rood van kleur is. Daardoor is het een leuke blikvanger in de keuken.
Wat ons betreft dus een echte aanrader! Wokze!

Wil je meer uitleg over alle verschillende wokpannen, de materialen en waar je op kan letten bij het kopen van een wokpan? Bekijk dan onze koopwijzer voor het vinden van de beste wokpan.

Of bekijk alle wokpannen op onze website.

  • Product
  • Foto’s
Mooie ambachtelijke gietijzeren wokpan van BK. De geëmailleerde binnenkant zorgt ervoor dat de warmte goed wordt geleid. De wok kan op alle ...
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0