Elektrische wok

Op zoek naar de beste elektrische wok? Wij zochten voor u uit wat de beste keuze is.

Een elektrische wokpan heeft een aantal voordelen ten opzichte van een klassieke wokpan. Zo is het mogelijk om bij een elektrische wok verschillende temperaturen in te stellen, waardoor je altijd zeker bent van de juiste verhitting van het eten. Doordat je de temperatuur van tevoren instelt, kun je er zeker van zijn dat de wok constant dezelfde temperatuur behoudt. Dat kan erg handig zijn als je bijvoorbeeld wilt stoven of bakken. Ook kun je een elektrische wok overal gebruiken – zolang er maar een stopcontact is.
Veel elektrische wokpannen hebben tevens een (veilige) anti-aanbaklaag en zijn makkelijk schoon te maken doordat ze los te koppelen zijn van het onderstuk.

Ook kan een elektrische wokpan veiliger zijn in het gebruik: je hebt namelijk geen vuur nodig, waardoor je de wok gemakkelijker kan gebruiken in het bijzijn van bijvoorbeeld kinderen. Natuurlijk is het nog steeds oppassen dat je de wok niet aanraakt, maar van open vuur of gas is in ieder geval geen sprake.
Als je echt traditioneel wilt wokken op zeer hoge temperaturen, dan kun je beter kiezen voor een klassieke Chinese plaatstalen wok, maar voor gewone (wok) maaltijden die je wilt bereiden, is een elektrische wokpan zeer geschikt.

Domo elektrische wok

Domo elektrische wok

Volgens ons is de beste elektrische wok de Domo DO8708W: een elektrische wokpan van aluminium, met een inhoud van 5 liter. De wok heeft een deksel, een anti-aanbaklaag en kan in de vaatwasser. Het grootste voordeel van deze elektrische wok is dat hij 7 standen heeft, variërend van 70° tot 265°. Door deze verschillende standen zorg je ervoor dat de wok constant op dezelfde temperatuur blijft. Deze wokpan wordt het best beoordeeld bij verschillende webshops en is ook wat dat betreft volgens ons de juiste keuze.
Bekijk de wok hier. 

Voor meer uitleg over de verschillende kenmerken en materialen kun je ons artikel over het vinden van de beste wokpannen bekijken.

Wokwijzer.nl
Logo